menù Canapone Restaurant - eng/us

TRADITIONAL MENU

Calice di bollicine

Glass of sparkling wine

Prosciutto con crostino di milza

Ham with spleen crostino

Allergens: 1,2,4,6,7

Pappardelle al regù di coniglio e olive

Pappardelle pasta with rabbit and olive sauce

Allergens: 2,3,4,6,7

Tagliata di vitello con patate al rosmarino

Veal tagliata with rosemary potatoes

Allergens: 6

Tiramisù

Allergens: 2,3,4,5

49€

SEAFOOD CLASSICS

Calice di bollicine

Glass of sparkling wine

Moscardini in Guazzetto

Baby octopus in tomato broth

Allergens: 1,2,6,7,9

Spaghetti alle vongole veraci

Spaghetti with clams

Allergens: 1,2,4,6,7

Tonno alla griglia con insalatina e pesto alla menta

Grilled tuna with salad and mint pesto

Allergens: 1,3,6,7

Crème caramel

Allergens: 3,4

55€

The tasting menu choice is for all guests at the table.

Complete Menus of Restaurant Canapone in Grosseto | Traditionale cooking, seafood specialities


APPETIZERS

Tartara tagliata al coltello e maionese alla senape20,00

Hand-cut beef tartare with mustard mayonnaise

Allergens: 3,6,10

Vitello tonnato, lingua e la nostra giardiniera20,00

Vitello tonnato, tongue, and our pickled vegetables

Allergens: 1,2,3,6,7

Maialino di cinta senese morbido e croccante con mela al Marsala20,00

Tender and crispy Cinta Senese pork with Marsala-glazed apple

Allergens: 4,6,7

Moscardini in guazzetto20,00

Baby octopus in tomato broth

Allergens: 1,6,7,9

Vellutata di fagioli con seppioline e gamberi rosa20,00

Bean velouté with cuttlefish and pink shrimp

Allergens: 1,6,7,8,9

Tartare di mare25,00

Seafood tartare

Allergens: 1,6

I PRIMI PIATTI FIRST COURSES

Ravioli ripieni di ragù di Chianina con olio extravergine, timo e Parmigiano Reggiano18,00

Ravioli stuffed with Chianina beef ragù, extra virgin olive oil, thyme, and Parmigiano Reggiano

Allergens: 2,3,4,6,7

Tortelli con ricotta (Fiorini), spinaci e semi di papavero16,00

Tortelli with ricotta (Fiorini), spinach, and poppy seeds

Allergens: 2,3,4,5,6

Risotto, uovo, pepe e foie gras21,00

Risotto with egg, pepper, and foie gras

Allergens: 3,4,5,6,7

Spaghetti alle vongole veraci20,00

Spaghetti with clams

Allergens: 1,2,6,7

Linguine con calamaretti di penna alla salvia21,00

Linguine with squid and sage

Allergens: 1,2,4,6,7

Paccheri alla pescatora21,00

Paccheri with seafood sauce

Allergens: 1,2,4,6,7,9

MAIN COURSES

Tagliata di chianina con salsa al Morellino e verdure di stagione28,00

Chianina beef tagliata with Morellino wine sauce and seasonal vegetables

Allergens: 2,4,6,7

Guancia agli agrumi e puré28,00

Citrus-glazed beef cheek with purée

Allergens: 4,5,6

***

Polpo in umido con basilico28,00

Braised octopus with basil

Allergens: 1,2,6,7,9

Tonno alla griglia con insalatina a pesto alla menta25,00

Grilled tuna with salad and mint pesto

Allergens: 1,3,6,7

Pescato del giorno al vapore, verdure e la nostra maionese35,00

Steamed catch of the day with vegetables and our mayonnaise

Allergens: 1,3

***

Selezione di formaggi18,00

Cheese selection

DESSERT

9,00

Cover charge €4.00. VAT and service are included in the prices. Some hard-to-find products are blast-chilled or frozen.

Allergens: 1 – Fish, molluscs, crustaceans 2 – Gluten-containing flours 3 – Eggs 4 – Milk and dairy products 5 – Nuts 6 – Herbs 7 – Onions and garlic 8 – Legumes 9 – Tomato 10 – Mustard


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